Опасный вирус-шифровальщик атакует Украину

Опасный вирус-шифровальщик атакует Украину

Как уточнили в департаменте киберполиции, пользователи электронной почты, получая сообщения, видели, что к нему якобы были прикреплены файлы с изображениями отсканированных документов.

В Украине изменены правила получения удостоверения водителя

В Украине изменены правила получения удостоверения водителя – 24 Канал

Отныне украинцам, которые впервые будут получать удостоверения водителя, будут выдавать его на два года.

Совет ЕС принял новую систему въезда-выезда из Шенгенской зоны

Совет ЕС принял новую систему въезда-выезда из Шенгенской зоны

Совет Евросоюза принял положение о новой системе въезда-выезда из Шенгенской зоны, должно ее ускорить и упростить.

Банки почали перевіряти, звідки українці взяли гроші

Банки почали перевіряти, звідки українці взяли гроші. Як це відбувається

Банки зобов’язали перевіряти не тільки паспорт та ідентифікаційний код клієнта, а й вимагати від нього підтвердження походження коштів

Чекліст документів в поїздку по безвізу: прощаємося з міфами – 24 Канал

чекліст документів в поїздку по безвізу: прощаємося з міфами – 24 Канал

У червні цього року нарешті настав довгоочікуваний безвіз. Здавалося б, минуло вже досить часу після введення нових правил, проходження кордону все одно для багатьох таємниця, покрита мороком, і невимовний стрес.

Отримання документів з територій Донецкької / Луганскої обл та АР Крим

Акти про громадянський стан та отримання повторних документів з територій Донецької і Луганської області і АР Криму

До актів цивільного стану відносяться відомості про народження, про шлюб, про розірвання шлюбу, про зміну імені, про смерть, про усиновлення, рішення про позбавлення батьківських прав.

До Державного реєстру актів цивільного стану громадян в електронному вигляді вносяться в обов’язковому порядку дані про кожну людину, народжену на території України або поживає там якийсь час. Вироблена в державному реєстрі актовий запис підтверджує проведення державної реєстрації актів цивільного стану. Коли вам видають, наприклад, свідоцтво про народження, то це означає, що дані зберігаються не тільки на «папері», але і в єдиному реєстрі, що представляє собою державну електронну інформаційну систему.

Перебуваючи за межами України і потребуючи отриманні повторного документа з її території, люди, часто панікують і вважають, що отримати його, чи не в’їжджаючи в Україну практично неможливо. Особливо стурбовані ті, чий документ потрібно взяти з тимчасово окупованих областей Донецької і Луганської області або з АР Криму.
Хочемо звернути вашу увагу на те, що отримання ваших свідоцтв про народження (шлюб, розлучення, зміну імені і т.д.) не представляє складності, оскільки всі архіви, де зберігаються дані про акти громадянського стану, знаходяться в м.Києві.

У разі якщо Ви проживаєте в Греції і не можете самостійно виїхати в Україну, щоб взяти потрібний документ, Ви можете скористатися нашою допомогою і звернутися до нас в офіс. Для того, щоб замовити повторний документ необхідні:
1) Копія закордонного паспорта та копія внутрішнього паспорта власника документа. Якщо отримати документ необхідно близьким родичам, то вони повинні надати ще копію свого паспорта;
2) копія або оригінал документа старого зразка, який потрібно взяти. Якщо у вас відсутній даний документ, то необхідно надати інформацію про те, що було написано в вашому документі, а саме: прізвище, ім’я, по батькові власника документа, ім’я та прізвище його батьків, дати народження, шлюбу, місце, де був зареєстрований акт громадянського стану.
При відсутності актового запису в державному реєстрі з якоїсь причини і при наявності у вас оригіналу старого свідоцтва (про народження, про шлюб, про розлучення і т.д.) ми можемо відновити дані, провести реєстрацію.

Для громадян України, що мають український паспорт і проживають на території АР Крим, також можна отримати безперешкодно потрібний документ в районних органах реєстрації актів цивільного стану (РАЦС) в м.Києві та апостилювати його в Міністерстві юстиції України.

Для отримання більш детальної інформації та отриманні повторних свідоцтв з РАГСів України і Росії, а також з питань проставлення печатки “Апостиль” можете звернутися до нас в офіс.

Міграційна служба «Αλλοδαπών» / «Περιφέρεια»

Кожен раз, коли ми чуємо про міграційну службу або відділенні «Αλλοδαπών», або «Περιφέρεια», то уявляємо картину, де у великій черзі кожна людина тримає велику папку з документами, в надії, що на цей раз у нього всі документи приймуть, і більше проблем не буде. Тим, хто раніше вже бував там, є що розповісти. Пощастило, однак, тим, хто знаходиться за межами Афін, де і іноземців менше і черг немає.
Не так давно всі іноземні громадяни, які проживають в Афінах, подавали документи безпосередньо в муніципалітети, до яких належали відповідно до свого місця проживання. Черги були, але було терпимо і до того ж не так далеко від дому. Потім було прийнято рішення, що всіма питаннями іноземців (продовження ВНЖ і тд) будуть займатися тільки в міграційних службах належать до децентралізованого управління Аттики, яких в м Афінах не так багато.
Куди їхати? З чого починати?
Для початку, потрібно з’ясувати до якого відділенню Ваше ставлення, згідно з вашим адресою проживання.
Наводимо нижче розподіл.
1) Відділ міграції Αθηνών Α. Сюди відносяться всі, хто раніше ставився до муніципалітету Афін.
адреса: Σαλαμινίας 2 & amp; Πέτρου Ράλλη, ΑΘΗΝΑ ΤΚ 118 55
Τелефон: 210-34.03.300
2) Міграційна служба Β Αθηνών (центральні області та Захід Аттики)
Сюди відносяться: Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα, Γαλάτσι, Ζωγράφου, Καισαριανή, Βύρωνας, Ηλιούπολη, Δάφνη- Υμηττός, Αιγάλεω, Περιστέρι, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Αγία Βαρβάρα, Ίλιον, Άγιοι Ανάργυροι, Καματερό, Ασπρόπυργος, Ελευσίνα (Δ. Ελευσίνας – Δ. Μαγούλας ), Μάνδρα – Ειδυλλία (Δ. Μάνδρας -Δ. Βιλίων -Κ. Οινόης – Δ. Ερυθρών), Μέγαρα (Δ. Μεγάρων -Δ. Νέας Περάμου), Φυλή (Δ. Άνω Λιοσίων – Δ. Φυλής -Δ. Ζεφυρίου) .
адреса: Σαλαμινίας 2 & amp; Πέτρου Ράλλη, ΑΘΗΝΑ ΤΚ 118 55
телефон: 210-34.03.300

3) Міграційна служба Північної і Східної частини Аттики
Сюди відносяться: Πεντέλη, Κηφισιά, Νέας Ερυθραία, Μεταμόρφωση, Λυκόβρυση, Πεύκη, Αμαρουσίου (Μαρούσι), Φιλοθέη, -Ψυχικό, Παπάγο, Χολαργός, Ηράκλειο, Νέας Ιωνία, Βριλήσσια, Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Ωρωπός, Μαραθώνας, Ραφήνας, Πικέρμι, Διόνυσος, Αχαρνών, Παλλήνη, Παιανία, Σπάτα, Αρτέμιδα, Κρωπία, Μαρκόπουλο, Μεσογαία, Λαυρεωτική, Σαρωνικός, Βάρη, Βούλας, Βουλιαγμένη.
адреса: ΨΑΡΡΩΝ 19, ΠΑΛΛΗΝΗ, ΤΚ 153 51
телефон: 210-66.04.900
4) Міграційна служба Пірея, південних областей та островів
Сюди відносяться Γλυφάδα, Ελληνικό, Αργυρούπολη, Άλιμος, Νέα Σμύρνη, Μοσχάτο, Ταύρος, Καλλιθέα, Παλαιό Φάληρο, Άγιος Δημήτριος, Πειραιάς, Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Νίκαια, Ρέντη, Κορυδαλλός, Πέραμα, Σαλαμίνα, Αίγινα – Αγκιστρίου, Τροιζήνα – Μεθάνων, Πόρος , Ύδρα, Σπέτσες, Κυθήρα.
адреса: ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ 5, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΤΚ 185 45
телефон: 210 41.41.600
У відділенні на Паллини і в Піреї можна взяти талончик і підійти в призначений час.

Деякі рекомендації для тих, хто збирається відвідати відділ міграції на Петру Ралі.

Почнемо з самого початку. Доїхати до відділу міграції можна з Омонії на тролейбусі 21 (ΝΙΚΑΙΑ – Π. ΡΑΛΛΗ – ΟΜΟΝΟΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ) і на автобусі Γ 18 (Πέραμα- Ομόνοια). Потрібно вийти на зупинці “ΑΣΤΥ”.

Отже, якщо Ви ставитеся до відділу міграції Β Αθηνων, то вам більше пощастило, так як не потрібно брати ніякі талончики, а можна просто зайняти чергу.

А ось для того, щоб потрапити в один і той же день в відділ міграції для центру Афін (Α Αθηνών), то потрібно зайняти чергу дуже рано. О 6 ранку Ви можете вже побачити величезну чергу і потрібно буде стояти приблизно до 8.30- поки не почнуть видавати талончики. Часто дуже рано ходять адвокати і підходять до всіх в черзі, пропонуючи свої послуги. Багато хто погоджується і черга зменшується.
Відкривають саму службу в 9.00 ранку. Талончики отримують перші 200 чоловік в черзі, інші не зможуть потрапити в цей же день. З 9.00 години запускають всіх у двір, де є лавки і навіс. Можна чекати своєї черги кілька годин. Запускають по 10 чоловік. Всередині будівлі теж є стільці і потрібно почекати поки не підійде ваша черга по номерками. Іноді буває
, Що хтось іде до того, як підходить його черга, тоді процес йде швидше і починають видавати додаткові номерки, якщо охоронці бачать, що ще до закриття служби залишилося зовсім небагато людей з талончиками. Якщо вам вдасться взяти талончик, наприклад о 7.00 ранку і Ви 120й, то зайти вийде близько 12 годин. Ви можете задати своє питання працівнику служби, подати необхідні документи. Якщо чогось не вистачатиме, або вам потрібно буде здати документи на ВНЖ Греції і відбитки пальців, то вам призначать окреме «рандеву». Тоді Ви приходите в призначений день і час. Майте на увазі, що по п’ятницях в міграційній службі не приймають.

Для тих, хто не може особисто звернутися в міграційну службу, є вихід. Можна звернутися за допомогою до адвоката. Зробивши на нього довіреність, Ви звільняєте себе від стоянь в чергах і не втрачаєте дорогоцінний час. Якщо Ви подаєте документи на ВНЖ Греції, то потрібно буде з’їздити туди тільки один раз, щоб здати відбитки пальців. Вас буде супроводжувати адвокат, тому це не займе багато часу

Об’єднання сім’ї для громадян третіх країн

Громадянин третьої країни, який проживає легально в Греції більше двох років, має право попросити дозволу в’їхати в Грецію для проживання разом з ним членів його сім’ї, які в даний момент знаходяться за межами Греції. Запросити можна дружину (чоловіка), неповнолітніх дітей (у віці до 18 років) якщо вони не перебувають у шлюбі.
Для цього він повинен довести родинний зв’язок і повинен виконувати наступні вимоги:


     
  1. Повинен мати добрі житлові умови для проживання всіх членів його сім’ї, для яких він просить дозволу на в’їзд і проживання;
     
  2. повинен мати страховку, яка може покрити не тільки витрати з надання медичних послуг особисто для нього, а й для членів його сім’ї;
     
  3. повинен мати постійний дохід рівний або перевищує 8500 євро, збільшений на 20% для подружжя і на 15% для дітей. Потрібно надати податкову декларацію;
     
  4. Для того, щоб довести родинний зв’язок потрібно надати офіційні документи зі своєї країни, завірені печаткою «Апостиль» та переведені на грецьку мову. У будь-який момент комісія може викликати вас на співбесіду.

    Важливим фактором є наявність доказів, що дані люди, які проживають в даний момент за межами Греції, залежали від вас економічно. Можна надати, наприклад, квитанції про переказ грошей.

    З чого почати?
    Для початку людина, що проживає на території Греції, звертається до відділу Периферії і надає всі необхідні документи разом з заявленіем- проханням про об’єднання сім’ї на розгляд. Згодом папка документів розглядається протягом трьох місяців, робляться необхідні запити до відділень міліції і в консульський відділ посольства Греції в країні проживання сім’ї. Дуже важливо, щоб було доведено, що ні у кого немає проблем з законом і що дійсно даних людей пов’язують сімейні узи, і вони мають право на переїзд та проживання в Грецію. Далі в консульському відділі посольства Греції в країні проживання людини, який планує переїзд, відкривають спеціальну візу для возз’єднання сім’ї.

    Згодом після приїзду в Грецію і до закінчення дії візи потрібно встигнути подати документи на ВНЖ Греції. Хочемо зазначити, що діти до 14 років звільнені від сплати державного мита (параволо).
    Розглянувши всі необхідні документи, Генеральний Секретар приймає рішення про видачу або про відмову в ВНЖ Греції. Якщо результат позитивний, то дія ВНЖ має термін однаковий з ВНЖ людини, від якого ви залежите (наприклад, чоловіка або дружини). У разі якщо людина, що проживає на території Греції, має ВНЖ на 10 років, то видаються ВНЖ для членів його сім’ї на 1 рік з правом продовження.

    У разі, якщо жінка вийшла заміж за грека, то вона також може попросити возз’єднання сім’ї, наприклад зі своєю мамою, якщо вона доведе, що її мама залежала економічно від неї або від її чоловіка -греко і її присутність в Греції буде необхідно. Тоді документи про необхідні умови проживання буде надавати і зять грек
    (Податкова декларація, документи на квартиру, страховка і тд).

    Для отримання більш детальної інформації про питання возз’єднання сім’ї та допомоги при подачі документів на ВНЖ Греції можете звертатися до нас в офіс.

Вид на жительство для финансово-независимых лиц

Вид на жительство для экономически (финансово)- независимых лиц

Продовжуємо вас знайомити з грецькими законами і з можливостями отримання ВНЖ Греції і громадянства Греції.
Для того, щоб подати документи на ВНЖ по категорії «фінансово-незалежних осіб», потрібно в’їхати в Грецію за спеціальною національної візі як «економічно-незалежна особа». Для отримання цієї візи необхідно надати в консульський відділ посольства Греції в вашій країні певні документи, а саме:
– оригінал закордонного паспорта чинного ще кілька місяців після закінчення дії передбачуваної візи. У паспорті повинно бути кілька чистих сторінок;
– Довідка про несудимість;
– довідка з державної або приватної лікарні про стан вашого здоров’я і про відсутність хвороб, які можуть становити загрозу для стану здоров’я інших людей;
– медична страховка, чинна 1 рік;
– заповнену заяву та 1 кольорова фотографія;
– докази про постійний дохід в розмірі 2000 євро на місяць або 24000 євро в рік. Важливо довести законність походження коштів. Для дружини (чоловіка) необхідна наявність + 20% коштів від цієї суми і для кожну неповнолітню дитину + 15%;
– довідка про сімейний стан, яка доводить родинний зв’язок, в разі якщо отримати національну візу хочуть члени однієї сім’ї.
Всі документи, які видаються у вашій країні, повинні бути завірені печаткою «Апостиль» та переведені на грецьку мову.

Після прибуття в Грецію Ви повинні подати документи на ВНЖ Греції перед тим, як закінчиться ваша віза, а саме:
– копію закордонного паспорта та копію візи;
– заяву і 4 кольорові фотографії 4×6 см (+ записані на CD відповідно до стандарту JPEG 2000);
– держмито (параволо) в розмірі 300 євро;
– страховий поліс з необхідним покриттям для надання медичної допомоги;
– довідка про сімейний стан, в якій доводиться родинний зв’язок з членами вашої родини, які також хочуть отримати ВНЖ;
– завірені копії документів, надані раніше в консульський відділ посольства Греції в вашій країні про наявність достатніх коштів, що мають постійну основу.
Відповідно до закону 4251/2014 і статті 20 параграфа 2 і 3 встановлена сума в 2000 євро щомісяця для фінансово незалежних осіб,
20% від цієї суми додається, в разі якщо живуть з дружиною і 15% додатково до суми на кожну неповнолітню дитину
Для доказу наявності 2000 євро щомісяця можна надати:
– виписку з банку, який знаходиться за межами Греції про наявність грошей на рахунку;
– довідка про отримання пенсій, доходів від нерухомості, отримання заробітної плати з роботи, що здійснюється за кордоном.
Важливою умовою є доказ про законне походження ваших грошей, які будуть необхідні для покриття витрат проживання і харчування в Греції.
Наприклад, Ви приїжджаєте до Греції з сім’єю з 4 осіб, значить вам потрібно довести наявність 2000e для вас +400 e на дружину +300 е на дитину + 300 e на другого дитини-всього 3000 євро в місяць або
36 000 на рік.
Додатковим плюсом можна вважати наявність нерухомого майна в Греції, наприклад квартири.
Хочемо звернути вашу увагу на те, що займатися підприємницькою діяльністю, а також працювати за таким типом ВНЖ заборонено, оскільки воно не дає вам право на роботу. Вид на проживання видається на два роки з правом продовження.

У нашому офісі Ви можете отримати всю необхідну інформацію з питань ВНЖ Греції, а також подати документи на ВНЖ Греції.