VASHCENTER

Вид на жительство для финансово-независимых лиц

Вид на жительство для экономически (финансово)- независимых лиц

Продовжуємо вас знайомити з грецькими законами і з можливостями отримання ВНЖ Греції і громадянства Греції.
Для того, щоб подати документи на ВНЖ по категорії «фінансово-незалежних осіб», потрібно в’їхати в Грецію за спеціальною національної візі як «економічно-незалежна особа». Для отримання цієї візи необхідно надати в консульський відділ посольства Греції в вашій країні певні документи, а саме:
– оригінал закордонного паспорта чинного ще кілька місяців після закінчення дії передбачуваної візи. У паспорті повинно бути кілька чистих сторінок;
– Довідка про несудимість;
– довідка з державної або приватної лікарні про стан вашого здоров’я і про відсутність хвороб, які можуть становити загрозу для стану здоров’я інших людей;
– медична страховка, чинна 1 рік;
– заповнену заяву та 1 кольорова фотографія;
– докази про постійний дохід в розмірі 2000 євро на місяць або 24000 євро в рік. Важливо довести законність походження коштів. Для дружини (чоловіка) необхідна наявність + 20% коштів від цієї суми і для кожну неповнолітню дитину + 15%;
– довідка про сімейний стан, яка доводить родинний зв’язок, в разі якщо отримати національну візу хочуть члени однієї сім’ї.
Всі документи, які видаються у вашій країні, повинні бути завірені печаткою «Апостиль» та переведені на грецьку мову.

Після прибуття в Грецію Ви повинні подати документи на ВНЖ Греції перед тим, як закінчиться ваша віза, а саме:
– копію закордонного паспорта та копію візи;
– заяву і 4 кольорові фотографії 4×6 см (+ записані на CD відповідно до стандарту JPEG 2000);
– держмито (параволо) в розмірі 300 євро;
– страховий поліс з необхідним покриттям для надання медичної допомоги;
– довідка про сімейний стан, в якій доводиться родинний зв’язок з членами вашої родини, які також хочуть отримати ВНЖ;
– завірені копії документів, надані раніше в консульський відділ посольства Греції в вашій країні про наявність достатніх коштів, що мають постійну основу.
Відповідно до закону 4251/2014 і статті 20 параграфа 2 і 3 встановлена сума в 2000 євро щомісяця для фінансово незалежних осіб,
20% від цієї суми додається, в разі якщо живуть з дружиною і 15% додатково до суми на кожну неповнолітню дитину
Для доказу наявності 2000 євро щомісяця можна надати:
– виписку з банку, який знаходиться за межами Греції про наявність грошей на рахунку;
– довідка про отримання пенсій, доходів від нерухомості, отримання заробітної плати з роботи, що здійснюється за кордоном.
Важливою умовою є доказ про законне походження ваших грошей, які будуть необхідні для покриття витрат проживання і харчування в Греції.
Наприклад, Ви приїжджаєте до Греції з сім’єю з 4 осіб, значить вам потрібно довести наявність 2000e для вас +400 e на дружину +300 е на дитину + 300 e на другого дитини-всього 3000 євро в місяць або
36 000 на рік.
Додатковим плюсом можна вважати наявність нерухомого майна в Греції, наприклад квартири.
Хочемо звернути вашу увагу на те, що займатися підприємницькою діяльністю, а також працювати за таким типом ВНЖ заборонено, оскільки воно не дає вам право на роботу. Вид на проживання видається на два роки з правом продовження.

У нашому офісі Ви можете отримати всю необхідну інформацію з питань ВНЖ Греції, а також подати документи на ВНЖ Греції.

Вид на жительство для финансово-независимых лиц